Sindicatul Radio se revoltă

"Pesedizare evidentă" la târgul Gaudeamus (Video)

Publicat Duminicã, 13 august 2017

Sindicatul Radio acuză că pentru prima dată în istoria Gaudeamus târgul a fost deschis de un primar, respectiv un edil PSD, cerându-i demisia lui Georgică Severin, șeful Radioului public.

Sindicaliștii fac referire la Târgul Gaudeamus Litoral, care se desfășoară în perioada 12 – 16 august în Piațeta Perla din Mamaia, organizat cu sprijinul Primăriei Cosntanța.

"Observăm cu tristețe cizma PSD peste gâtul cititorilor din țară! Cultura este la pământ în Radio România! Cultura, scriitorii, standardele intelectuale au fost reduse la nivelul unor lipitori de afișe, pentru că PSD a încolăcit Radio România, prin șarpele șef Georgică Severin. (...) Întotdeauna, la deschiderile de Gaudeamus, au fost invitați oameni de cultură. A fost prima ediție în care totul a fost PSD. Din păcate, la ediția cu numărul 100 nu o să existe nici o lansare de carte, iar acest lucru care ne arată oamenii din mediul cultural ocolesc Târgul Gaudeamus ca urmare a unei pesedizării evidente! Marele eveniment anunțat prin care Orchestra Națională Radio susține un recital a fost o intoxicare, deoarece orchestra are în componență peste 100 de persoane, iar la Gaudeamus au fost 28!!!", afirmă sindicatul într-un comunicat transmis duminică.

Sindicaliștii fac totodată un "apel" la intelectualii României "să nu mai permită sfertodocților să dea exemple de anii '50 publicului".
"Radio România nu înseamnă Georgică Severin și camarila comunistă cu care jignește cultura, carierele și oamenii cu adevărat de succes. Gaudeamus nu e o anexă a PSD, care face campanie electorală! Gaudeamus e un eveniment de tradiție, cu ștaif, care nu permite sfertodocților să dea lecții intelectualilor țării asteia, năpăstuite de PSD", se mai arată în comunicat.

Sursa citată prezintă și imagini de la discursul de la deschiderea Târgului, precizând că Georgica Severin a fost huiduit din public:

Radio România Actualități, despre eveniment

Radioul public scrie pe site-ul său că e dublă aniversare Radio România pe Litoral: ediţia Gaudeamus 100 şi-a deschis porţile ieri, la Mamaia, şi 50 de ani de la primul semnal lansat în eter de postul estival Radio Vacanţa.

"Până miercuri, vizitatorii târgului de carte sunt aşteptaţi între orele 15:00 şi 23:00 la pavilionul din Piaţeta Perla.

Gaudeamus Litoral propune zeci de evenimente editoriale şi muzicale, numeroase concursuri derulate atât în cadrul târgului, cât şi online. La ediţia, organizată în premieră cu sprijinul Primăriei Constanţa, are loc şi o expoziţie aniversară cu 100 de fotografii de la celelalte 99 de ediţii ale târgului care au avut loc în întreaga ţară.

Dubla aniversare este marcată printr-o serie de concerte ale orchestrelor Radio România, în vecinătatea Pavilionului Gaudeamus. Primul concert a fost susţinut aseară de Orchestra Naţională Radio.

Astăzi, va fi Seara Şlagărelor Româneşti, oferită de Radio Constanţa, luni va concerta Big Band-ul Radio România, iar marţi Orchestra de Muzică Populară Radio", se mai arată în articolul publicat pe site.

Aboneaza-te la editia printImparte pe FacebookImparte pe TwitterImparte pe Google PlusCumpara editia digitala

Politică

USR face congres

Paul Dumitrescu - Publicat acum 4 ore si 54 minute

Propunere radicală a lui Pleşoianu

Paul Dumitrescu - Publicat acum 5 ore si 59 minute

Cum se apără șeful Senatului
Explicația lui Tăriceanu despre vizita cu peripeții (Video)

(I.R.) - Publicat acum 9 ore si 45 minute

Lazăr și Kovesi - stat în stat

Cornel Nistorescu - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Președintele care-i acuză pe antirasiști, adevărata față a SUA?
Dezlănțuirea furtunii în America

Călin Marchievici - Publicat acum 7 ore si 18 minute

Foto: republikanews.ro
Despre democrația profitabilă
Femei frumoase pe funcții superbănoase

Laur Emre - Publicat acum 10 ore si 23 minute

Anchetă la Abrud
Le-au dispărut banii din cont

(R.C.) - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Foto Arhivă
Victime, copii
Tragedie de proporții pe magistrala Bucureşti - Constanţa

Ioana Radu - Publicat acum 8 ore si 57 minute

Turneul de la Cincinnati
S-a tranșat: Ea este adversara Simonei Halep în optimi

Alexandru Vişan - Publicat acum 11 ore si 29 minute

Mutarea care a stârnit controverse:
Coldea, "candidat unic la un concurs fake"

Ioana Radu - Publicat Joi, 17 august 2017

Lazăr și Kovesi - stat în stat

37 Cornel Nistorescu - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Comportament provocator al oamenilor legii

16 Ioan Vieru - Publicat acum o ora si 8 minute

Absența creștin-democrației

10 Andrei Marga - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Mutarea care a stârnit controverse:
Coldea, "candidat unic la un concurs fake"

8 Ioana Radu - Publicat Joi, 17 august 2017

Propunere radicală a lui Pleşoianu

8 Paul Dumitrescu - Publicat acum 5 ore si 59 minute