Pe umerii acestui General-Izmană a stat atâția ani „interesul național“?

Publicat Vineri, 21 aprilie 2017

Am aşteptat cu interes, miercuri seară, anunţatul interviu al lui Mihai Gâdea cu Gabriel Oprea, şi am sfîrşit într-un val de înjurături la adresa acestui personaj malefic care este Izmană, fostul bodyguard al lui Miron Cosma, autorul moral al morţii poliţistului Gigină, generatorul căderii guvernului Ponta şi terminatorul expresiei „interesul naţional“.

Minute în şir, Mihai Gâdea, răbdător, pe un ton extrem de politicos, l-a întrebat pe Izmană: „Confirmaţi prezenţa în casa dvs a Codruţei Kovesi şi a generalului Florian Coldea la întîlnirea din noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009?“. Şi Izmană a ţinut-o langa pe-a lui: „Cu riscul să vă dezamăgesc, vă spun că a fost o cină, la care i-am invitat pe George Maior, Dan Andronic, Vasile Dâncu“! Nici de-al dracului n-a vrut să spună dacă Florian Coldea şi Codruţa Kovesi au fost sau nu în casa lui în acea noapte! Gâdea nu-i cerea să-i înjure sau să-i critice, ci doar să confirme sau să infirme dacă, în acea noapte, cei doi au fost la acea „cină de taină“! N-a fost în stare să spună un singur cuvînt: DA sau NU.

După ce am epuizat în gînd limbajul licenţios la adresa lui Oprea, mi-am adus aminte instantaneu de moartea poliţistului Bogdan Gigină, care era antemergător în coloana oficială şi ilegală care-l ducea acasă pe Izmană. Mama lui Bogdan, Carmen Gigină, scria atunci pe Facebook: „Şoferul domnului Oprea a oprit, ba chiar a ieşit din maşină să alerge către Bogdan, dar în secunda doi a fost întors şi i s-a ordonat să meargă mai departe. Domnului Oprea nu i-a păsat că în şosea moare un copil“! Înţelegeţi ce fel de caracter are „domnul“ Oprea?

Sper că vă mai amintiţi, „Cotidianul“ a publicat prima ştire despre faptul că Bogdan Gigină făcea parte din coloana lui Gabriel Oprea. Este, deci, de înţeles că ştim bine toate declaraţiile ce au urmat tragediei. Timp de două zile, Oprea, care era atunci ministru de Interne, şi-a pus subalternii să dea comunicate care să-l scoată basma curată, i-a îndemnat pe liderii de sindicat din IGP să se ducă pe la televiziuni să spună că el, generalul Izmană, nu are nicio vină! Pînă cînd, în urma anchetelor noastre de presă, nu s-a mai putut ascunde această crimă, în care un poliţist tînăr şi-a pierdut viaţa pentru că a fost obligat să meargă pe motocicletă pe ploaie, doar pentru orgoliul nemăsurat al unui individ făcut general la apelul de seară, beneficiind de nişte avansări halucinante din partea lui Traian Băsescu! Dacă astăzi mai crede cineva că moartea lui Bogdan Gigină a avut alte cauze, reamintim că, doar cu o lună înainte, poliţistul Dorel Moraru, fiind tot în coloana lui Gabriel Oprea, a avut un accident, fiind lovit uşor de o maşină. Izmană a cerut şi atunci ca accidentul să fie muşamalizat, astfel încît, pînă la moartea lui Gigină, nimeni nu a scos o şoaptă despre acel accident!
Ăsta este generalul Gabriel Oprea, supranumit generalul Izmană!

Şi tot ăsta este cel care şi-a plagiat teza de doctorat, fiind el însuşi conducătorul de doctorat al lui Florian Coldea, şeful SRI. Şi tot ăsta se credea viitorul premier, cînd i s-a cerut să-l trădeze pe Ponta. Şi tot ăsta a vrut să-şi facă propria Academie, deşi abia poate să rostească 5 cuvinte fără să spună „ăăăă“. Şi tot ăsta e cel care n-a vrut nici de-al naibii să-şi dea demisia după Colectiv, chiar dacă, în acest fel, a căzut întreg Guvernul.
Ăsta este generalul Izmană cu patru stele!

Şi atunci, de ce să ne mai mirăm unde a ajuns ţara aceasta, din moment ce acest personaj malefic care este Gabriel Oprea a fost ani de zile ministru de Interne, ministrul Apărării, vicepremier, cel care, din culcare în sculare, era cu „interesul naţional“ în gură.

P.S.1: Domnul general (aşa îi cerea, acum cîţiva ani, aceluiaşi Mihai Gâdea, să-i spună!), ne zici, bre: au fost Kovesi şi Coldea la matale în casă în noaptea alegerilor din 2009?

P.S.2: Şi Dan Andronic, şi Mihai Gâdea spun că, alături de Codruţa Kovesi, Procurorul General de atunci, în casă la Gabriel Oprea mai era şi „Procurorul General adjunct“, fără însă a-i pronunţa numele. Se ştie însă că numele lui este Marius Iacob, care îi este şi azi „adjunct“ lui Kovesi, la DNA.

Aboneaza-te la editia printImparte pe FacebookImparte pe TwitterImparte pe Google PlusCumpara editia digitala

Opinii

Justiţia la apelul societăţii şi al specialiştilor

Ioan Vieru - Publicat acum 9 ore si 31 minute

Faliment total pentru o formulă politică

Cornel Nistorescu - Publicat acum 10 ore si 43 minute

„Cocoşul” Grindeanu şi „premierul” Dragnea

Sorin Avram - Publicat Sâmbãtã, 22 aprilie 2017

Foto: dolce-sport.ro
Reacții în scandalul Ilie Năstase
Mărturia Soranei Cârstea: "Au venit aici porniți"

Alexandru Vişan - Publicat Duminicã, 23 aprilie 2017

A fost deschis un dosar penal
Tragedia din Retezat: varianta șocantă, luată în calcul de Poliție

(I.R.) - Publicat Duminicã, 23 aprilie 2017

Foto libertatea.ro
Scandalul înjurăturilor de la Mamaia
Țiriac sare în apărarea lui Ilie Năstase

Ioana Radu - Publicat Duminicã, 23 aprilie 2017

Faliment total pentru o formulă politică

Cornel Nistorescu - Publicat acum 10 ore si 43 minute

Cotidianul cititorilor
Care este răspunderea părinților celor doi copii care au pierit în Retezat?

- Publicat Duminicã, 23 aprilie 2017

El Clasico - repere istorice
Real Madrid - FC Barcelona, meciul urmărit de lumea întreagă

Dumitru Constantin - Publicat Duminicã, 23 aprilie 2017

S-a întors dispărutul
Ponta, prăduitul: "Curată murdărie"

Ioana Radu - Publicat acum 10 ore si 11 minute

Justiţia la apelul societăţii şi al specialiştilor

18 Ioan Vieru - Publicat acum 9 ore si 31 minute

Faliment total pentru o formulă politică

15 Cornel Nistorescu - Publicat acum 10 ore si 43 minute

Foto: dolce-sport.ro
Reacții în scandalul Ilie Năstase
Mărturia Soranei Cârstea: "Au venit aici porniți"

14 Alexandru Vişan - Publicat Duminicã, 23 aprilie 2017

Al cincilea titlu european
Cătălina Ponor, aur la bârnă

10 - Publicat Duminicã, 23 aprilie 2017

Gafele politicienilor concurează în Parlament numărul legilor
Fauna din fruntea statului
Politicienii români și gugumăniile lor

8 Vasile Surcel - Publicat Duminicã, 23 aprilie 2017