Genocidul premeditat-camuflat

Publicat Marţi, 16 mai 2017

Istoria a circumscris acest fenomen de disoluţie deliberată a unor state care ar fi putut să ajungă, în anumite circumstanţe favorabile, o forţă economică, cel puţin. Cazul dispariţiei Iugoslaviei stă mărturie, numai că, în privinţa ei, distrugerea a avut un caracter mai agresiv, pentru că şi poporul a opus rezistenţă dură în faţa disoluţiei sociale şi politice. Iar reţeta este simplă: în cabinet se premeditează, iar în realitate se camuflează.

În ciuda evidenţelor, genocidul împotriva poporului român se accentuează prin măsuri deliberat luate. Dacă între anii 1984 şi 1989 zeci de mii de copii şi bătrâni au murit din cauza frigului şi slăbirii imunităţii organismului, din cauza „alimentaţiei raţionale“, astăzi, zeci de mii de familii adulte şi foarte mulţi bătrâni închid căldura pentru economie sau aleg debranşarea.

Separat, în multe oraşe mici, dar şi în cartierele Capitalei, căldura este oprită şi câte două zile, iar uneori și lumina, sub pretextul unei conducte sparte sau a reviziilor de tot felul.

Genocidul la adresa poporului român se desfăşoară pe trei paliere simultan, toate trei deliberat proiectate şi coordonate în cel mai solidar sistem mafiot. Există o puternică componentă psihologică a genocidului, cauzată de lipsa oricărei perspective legate de viitorul imediat și, ce este mai grav, speranţa a fost eliminată din proiecţia colectivă. Au fost determinate astfel presiuni sociale în fiecare colectiv prin politica disponibilizărilor, diminuărilor salariale şi a altor venituri, impunându-se la ordinea zilei şantajul şefilor de orice nivel. La cel mai redus act de frondă te paşte disponibilizarea, ca o pedeapsă capitală.

Factorul economic al genocidului premeditat, în afară de politica diminuărilor veniturilor, dispariţia posibilităţilor de revenire imediată sau pe termen mediu a economiei, disponilizările fără niciun fel de criteriu social (familii monoparentale etc.) sau valoric, acestora li se adaugă lipsa oricărui plan de redresare economică la nivelul întregii societăţi. Nici ca bună intenţie.

Factorului psihologic și celui economic al genocidului premeditat se adaugă un al treilea, de natură fizică. Acesta este suportat de categoriile sociale cel mai vulnerabile, cel mai expuse schimbărilor de climat social: bătrânii şi copiii. Prăbuşirea programată a sistemului sanitar, scumpirea medicamentelor şi impozitarea pensiilor, dar și diminuarea indemnizațiilor pentru creşterea copiilor au determinat multe gesturi suicidare printre bătrâni şi adulţi, capi de familie, care s-au văzut în situaţia disperată de a nu mai reuşi să asigure echilibrul dorit familiei iubite.

Astfel, este distrusă sistematic ultima formă de protecţie a individului, indiferent de vârstă, şi anume familia. Aici ne mai simţim întrucâtva solidari, protejaţi, iubiţi; familia construieşte în proiecte mici viitorul, pe care-l urmăreşte cu perseverenţă.

Cei trei factori enunţaţi mai sus pun presiune pe cele mai intime relaţii dislocându-ne, corupându-ne şi aruncându-ne unii împotriva altora.

Acest adevărat triumvirat al distrugerii premeditate a fost întotdeauna folosit de regimuri slabe, fricoase, faţă chiar de propriii slujitori şi înspăimântate de propriul popor. Aceasta este politica sloganului „dezbină şi stăpâneşte“. Dar, în ciuda aparenţelor, acest slogan nu aparţine liderilor noştri politici. Ei sunt doar slujbaşii mărunţi şi obedienţi ai acestui program.

Românii au practicat această politică cu regatele clientelare de la frontiere, plătind prin subsidii consistente trădarea şi complicitatea clasei conducătoare, pentru premeditarea atomizării şi disoluţiei sociale şi politice. Totul era pregătit pentru anexare fără dureri de cap şi cheltuieli militare. Un astfel de proces dura între 20 și 30 de ani. Nu mai mult. Atunci şi acum.

Într-un astfel de proces se află şi România, cu complicitatea liderilor politici şi a clasei politice; prin trădarea şi jefuirea sistematică a ţării, prin clientela de partid şi camarila politico-prezidenţială de familie.

Aboneaza-te la editia printImparte pe FacebookImparte pe TwitterImparte pe Google PlusCumpara editia digitala

Opinii

Iresponsabilitate sau incompetență

Ion Spânu - Publicat Joi, 27 iulie 2017

Oameni pustii

Adrian Majuru - Publicat Joi, 27 iulie 2017

Diplome de licență fără studii
Un vârf al aisbergului de corupție

Simona Popescu - Publicat acum 6 ore si 43 minute

Un document care anunţă un nou scandal
Implicarea principalei Fundaţii a lui George Soros în alegerile din 2014 din România

Ion Spânu - Publicat acum 3 ore si 42 minute

Trântă cu sindicaliștii
Olguța n-a mai rezistat: "Acum țipă"

Ioana Radu - Publicat acum 10 ore si 40 minute

Mici și bătuți peste tot

Cornel Nistorescu - Publicat Joi, 27 iulie 2017

Cum ne plânge de milă presa germană
Învârteli cinice cu medicamente oncologice din România

- Publicat acum 9 ore si 51 minute

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia
Decizie în cazul preotului Pomohaci, anunțată vineri

(R.C.) - Publicat Joi, 27 iulie 2017

Preşedintele PNL, Ludovic Orban
"Am descoperit cine taie cu adevărat pensiile"

Paul Dumitrescu - Publicat Joi, 27 iulie 2017

Pusă pe drumuri de statul român
Președintele CNAS, despre cazul prezentatoarei TV

(R.C.) - Publicat Joi, 27 iulie 2017

Trântă cu sindicaliștii
Olguța n-a mai rezistat: "Acum țipă"

20 Ioana Radu - Publicat acum 10 ore si 40 minute

Mici și bătuți peste tot

17 Cornel Nistorescu - Publicat Joi, 27 iulie 2017

Un document care anunţă un nou scandal
Implicarea principalei Fundaţii a lui George Soros în alegerile din 2014 din România

16 Ion Spânu - Publicat acum 3 ore si 42 minute

Cum ne plânge de milă presa germană
Învârteli cinice cu medicamente oncologice din România

13 - Publicat acum 9 ore si 51 minute

Iresponsabilitate sau incompetență

12 Ion Spânu - Publicat Joi, 27 iulie 2017