Firea, darnică cu viceprimarul PSD

Publicat Luni, 17 iulie 2017

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este primul edil bucureștean care împuternicește alte persoane din subordine să semneze în locul său pentru administrarea unor domenii.

Un document semnat recent arată că trei sferturi din activitatea Primăriei Capitalei sunt gestionate de viceprimarul general PSD Aurelian Bădulescu, restul de un sfert revenindu-i Tomniței Florescu, viceprimar ALDE. Aflăm că fostul avocat „va monitoriza și supraveghea“ o grămadă de instituții: Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului“, centrele culturale ARCUB și CREART, Administrația Străzilor, a Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Fondul imobiliar, Grădina Zoologică, Lacurile și Parcurile (ALPAB), Circul Globus, Centrul pentru Tineret și cel Sportiv, precum şi CSM București. Bădulescu va răspunde și de „desțânțărizare“ și deratizare, de Poliția Locală, Administrația Spitalelor, cea pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, RATB și RADET.

Chiar de ziua ei, pe 13 iulie, primărița a semnat doar Expunerea de motive a unei hotărâri prin care fostul proprietar al terenului din Parcul „Emil Gârleanu“ din Sectorul 3 va fi despăgubit în natură. Este vorba despre acordarea unui teren de 3.324 ha pe strada Vulcan Județul, nr. 20-26, în schimbul terenului dintre blocuri. După ce hotărârea va fi votată în Consiliul General săptămâna viitoare, o altă persoană va fi împuternicită să „semneze actul autentic de schimb“. Parcul „Emil Gârleanu“ este singura zonă de joacă și de verdeață pentru cei care locuiesc pe Bulevardul Unirii, din sectorul 3. Terenul a fost retrocedat în 2009 de Primăria Capitalei unui cetățean român cu domiciliul în SUA, Pațac Radu Constantin, dispoziția de retrocedare fiind semnată de primarul general Sorin Oprescu, în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, pronunțată de Tribunalul București.

O inițiativă care trenează din 2014 este proiectul Ministerului Justiției și al Primăriei Capitalei de a realiza un „Cartier pentru justiție“, o sală de spectacole și un centru de afaceri pe terenul liber de pe Bulevardul Unirii, din apropierea Bibliotecii Naționale. Municipalitatea a cerut Guvernului României emiterea unei hotărâri privind transmiterea terenului din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului.

Un spital metropolitan va fi construit în Șoseaua Pipera, nr. 63-65, anunță Primăria Capitalei. Unitatea va avea 2.000 de paturi și secții pentru care există deficit de paturi în București. Terenul aparține statului român, fiind în prezent în administrarea Societății Române de Televiziune. Ideea înființării unui asemenea spital a fost a candidatului PNL Cristian Bușoi, care-și vede visul împlinit de Firea.

Consiliul General va vota extinderea liniilor RATB în localitățile limitrofe ale Capitalei. În ciuda faptului că în București este un mare deficit de autobuze, traseele acestora în zonele limitrofe se vor extinde, în unele cazuri înființându-se altele noi. Excepție face Voluntari, unde funcționează atât linii ale primăriei, cât și private. Proiectul nu prevede posibilitatea ca aceste localități să contribuie financiar la susținerea acestor linii, motiv pentru care fuseseră suspendate de Oprescu.

Aboneaza-te la editia printImparte pe FacebookImparte pe TwitterImparte pe Google PlusCumpara editia digitala

Actualitate

Florian Coldea, tartorul jurnaliştilor
Despre jurnaliștii care se joacă cu serviciile secrete
Lobbyștii lui Coldea

Vasile Surcel - Publicat acum 40 minute

ANI
Preşedintele CJAS Prahova, în incompatibilitate

(R.C.) - Publicat acum o ora si 27 minute

Firea, apel către Inspectoratul Școlar
Elevii să fie acasă la ora 20.00!

(R.C.) - Publicat acum 2 ore si 11 minute

Col. SRI Daniel Dragomir confirmă
„Revoluţia presei” a fost organizată de SRI pentru îndepărtarea „elefanţilor” periculoşi pentru Sistem

Ion Spânu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Ziariștii acoperiți, în pericol

Cornel Nistorescu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Fostul colonel SRI, la Comisia parlamentară
Lista lui Dragomir: "Ne-au șocat numele"

Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Simbol național, la un pas de distrugere
Compania Tarom, o afacere în familie

Eduard Pascu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Avertisment puternic de la tribuna ONU
Trump: Un regim depravat, bandă de criminali!

(I.R.) - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Daniel Dragomir, o nouă reacție la interviu
Provocare pentru Ziare.com și Coldea

Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Și Ceaușescu ar fi invidios pe "capitalismul" lor
Bomba PSD pentru toți angajatorii din România

Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Ziariștii acoperiți, în pericol

38 Cornel Nistorescu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Col. SRI Daniel Dragomir confirmă
„Revoluţia presei” a fost organizată de SRI pentru îndepărtarea „elefanţilor” periculoşi pentru Sistem

37 Ion Spânu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Totalitarismul digital

14 Ioan Buduca - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Daniel Dragomir, o nouă reacție la interviu
Provocare pentru Ziare.com și Coldea

14 Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Fostul colonel SRI, la Comisia parlamentară
Lista lui Dragomir: "Ne-au șocat numele"

11 Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017