Firea, darnică cu viceprimarul PSD

Publicat Luni, 17 iulie 2017

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este primul edil bucureștean care împuternicește alte persoane din subordine să semneze în locul său pentru administrarea unor domenii.

Un document semnat recent arată că trei sferturi din activitatea Primăriei Capitalei sunt gestionate de viceprimarul general PSD Aurelian Bădulescu, restul de un sfert revenindu-i Tomniței Florescu, viceprimar ALDE. Aflăm că fostul avocat „va monitoriza și supraveghea“ o grămadă de instituții: Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului“, centrele culturale ARCUB și CREART, Administrația Străzilor, a Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Fondul imobiliar, Grădina Zoologică, Lacurile și Parcurile (ALPAB), Circul Globus, Centrul pentru Tineret și cel Sportiv, precum şi CSM București. Bădulescu va răspunde și de „desțânțărizare“ și deratizare, de Poliția Locală, Administrația Spitalelor, cea pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, RATB și RADET.

Chiar de ziua ei, pe 13 iulie, primărița a semnat doar Expunerea de motive a unei hotărâri prin care fostul proprietar al terenului din Parcul „Emil Gârleanu“ din Sectorul 3 va fi despăgubit în natură. Este vorba despre acordarea unui teren de 3.324 ha pe strada Vulcan Județul, nr. 20-26, în schimbul terenului dintre blocuri. După ce hotărârea va fi votată în Consiliul General săptămâna viitoare, o altă persoană va fi împuternicită să „semneze actul autentic de schimb“. Parcul „Emil Gârleanu“ este singura zonă de joacă și de verdeață pentru cei care locuiesc pe Bulevardul Unirii, din sectorul 3. Terenul a fost retrocedat în 2009 de Primăria Capitalei unui cetățean român cu domiciliul în SUA, Pațac Radu Constantin, dispoziția de retrocedare fiind semnată de primarul general Sorin Oprescu, în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, pronunțată de Tribunalul București.

O inițiativă care trenează din 2014 este proiectul Ministerului Justiției și al Primăriei Capitalei de a realiza un „Cartier pentru justiție“, o sală de spectacole și un centru de afaceri pe terenul liber de pe Bulevardul Unirii, din apropierea Bibliotecii Naționale. Municipalitatea a cerut Guvernului României emiterea unei hotărâri privind transmiterea terenului din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului.

Un spital metropolitan va fi construit în Șoseaua Pipera, nr. 63-65, anunță Primăria Capitalei. Unitatea va avea 2.000 de paturi și secții pentru care există deficit de paturi în București. Terenul aparține statului român, fiind în prezent în administrarea Societății Române de Televiziune. Ideea înființării unui asemenea spital a fost a candidatului PNL Cristian Bușoi, care-și vede visul împlinit de Firea.

Consiliul General va vota extinderea liniilor RATB în localitățile limitrofe ale Capitalei. În ciuda faptului că în București este un mare deficit de autobuze, traseele acestora în zonele limitrofe se vor extinde, în unele cazuri înființându-se altele noi. Excepție face Voluntari, unde funcționează atât linii ale primăriei, cât și private. Proiectul nu prevede posibilitatea ca aceste localități să contribuie financiar la susținerea acestor linii, motiv pentru care fuseseră suspendate de Oprescu.

Aboneaza-te la editia printImparte pe FacebookImparte pe TwitterImparte pe Google PlusCumpara editia digitala

Actualitate

Angajaţi ai ziarului turc de opoziţie Cumhuriyet, eliberaţi

(R.C.) - Publicat acum 13 minute

Rusia denunţă o „provocare intenţionată” a României care va afecta grav relaţiile

(R.C.) - Publicat acum 25 minute

Un bărbat a intrat cu mașina în mulțime la Hensinki

(R.C.) - Publicat acum o ora si 9 minute

Un document care anunţă un nou scandal
Implicarea principalei Fundaţii a lui George Soros în alegerile din 2014 din România

Ion Spânu - Publicat acum 7 ore si 40 minute

Trântă cu sindicaliștii
Olguța n-a mai rezistat: "Acum țipă"

Ioana Radu - Publicat Vineri, 28 iulie 2017

Cum ne plânge de milă presa germană
Învârteli cinice cu medicamente oncologice din România

- Publicat Vineri, 28 iulie 2017

Despre dimensiunile exportului paralel
"De ani de zile vorbim degeaba! Ne-am săturat!"

Simona Popescu - Publicat Vineri, 28 iulie 2017

Diplome de licență fără studii
Un vârf al aisbergului de corupție

Simona Popescu - Publicat acum 10 ore si 41 minute

Casa de producție DNA
Procurorii și autostrada

Vasile Surcel - Publicat acum 9 ore si 50 minute

Cazul Kovesi
Tudorel Toader, tras de mânecă

(I.R.) - Publicat acum 10 ore si 11 minute

Un document care anunţă un nou scandal
Implicarea principalei Fundaţii a lui George Soros în alegerile din 2014 din România

23 Ion Spânu - Publicat acum 7 ore si 40 minute

Trântă cu sindicaliștii
Olguța n-a mai rezistat: "Acum țipă"

20 Ioana Radu - Publicat Vineri, 28 iulie 2017

Cum ne plânge de milă presa germană
Învârteli cinice cu medicamente oncologice din România

15 - Publicat Vineri, 28 iulie 2017

Democratizarea iluziei

10 Ioan Vieru - Publicat acum 2 ore si 14 minute

Despre dimensiunile exportului paralel
"De ani de zile vorbim degeaba! Ne-am săturat!"

9 Simona Popescu - Publicat Vineri, 28 iulie 2017