Dispar baze de date cu delegații

Cum rămân membrii PNL fără drept de vot

Publicat Vineri, 21 aprilie 2017

Nici măcar eminentul chirurg Dănăilă nu-i mai poate salva pe nedemnii urmaşi ai Brătienilor de circul tip Gireadă-Şoptică-Achiţiei

Nici măcar eminentul chirurg Dănăilă nu-i mai poate salva pe nedemnii urmaşi ai Brătienilor de circul tip Gireadă-Şoptică-Achiţiei

Alegerile din organizațiile PNL au ridicat atât de mult „temperatura“, încât a atins cote nemaiîntâlnite în ultimii doi ani, de când interimatul a fost nota dominantă în partid.

Scandalurile pe mai multe voci și pe tonuri ridicate din unele organizații aproape că nu mai au niciun fel de importanță pentru conducerea națională a partidului, după ce unele filiale au decis să fraudeze alegerile interne, sfidând centrul, în timp ce altele amenință cu plecarea din partid în cazul în care cei de la fostul PDL vor fi avantajați de șefii interimari de la București. Pe lângă adevăratele mișcări de trupe la vedere, și în spatele ușilor închise se fac diverse jocuri de-a dreptul sordide. Comisia de Arbitraj a PNL a fost pusă la treabă, pentru că în unele județe au dispărut ca prin minune bazele de date cu delegații cu drept de vot. Mai mult, și liderul interimar al partidului, Raluca Turcan, și-a pus toate speranțele în rezultatele acestei comisii pentru rezolvarea pașnică a problemelor. În caz contrar, Turcan spune că va anula direct orice rezultat al alegerilor din organizații dacă vor mai exista suspiciuni de fraudă.

Bușoi și Gorghiu, acuzați de matrapazlâcuri

„Am cerut Comisiei de Arbitraj să rezolve cu celeritate aceste probleme și nu să se țină cont de cine a dat ultimul telefon și a indicat ce candidat să fie ales! Dacă nu se va rezolva nici așa, voi propune anularea rezultatelor în toate organizațiile în care se fraudează alegerile prin încălcarea regulamentului! Domnul Bușoi a greșit prin ultimele modificări aduse statutului, iar doamna Gorghiu trebuie să înceteze să mai dea telefoane, ca să influențeze alegerea anumitor candidați“, ne-a declarat Raluca Turcan. În ciuda semnalelor clare pe care le-a tot dat Turcan, organizațiile fac tot ceea ce vor ele. În încercarea sa de a nu pierde frâiele organizației județene arădene, Gheorghe Falcă a încălcat statutul PNL. Acesta a vrut să stabilească reprezentarea pe colegii, și nu pe unități administrativ-teritoriale, la desemnarea delegaților la alegerile pentru conducerea organizației județene Arad a PNL, astfel încât să-i asigure câștigul în fața deputatului Eusebiu Pistru. Secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, l-a taxat imediat pe Falcă. În replică, apropiații primarului de la Arad l-au ironizat, pe plan local, în fel și chip pe colegul lor europarlamentar. „Să vină oricine și orice coleg de la orice organizație din țară și de la București, dar nu să ne supervizeze pe noi sau să nea dea lecții cineva. Aradul nu este o colonie a Bucureștiului“, a tunat prim-vicepreședintele organizației municipale a PNL Arad, viceprimarul Călin Bibarț. Mai mult, de teamă că va pierde alegerile de mâine, Falcă a anunțat o echipă care l-ar susține, lăsând să se înțeleagă faptul că delegații la alegerile județene vor avea de optat doar pentru el și oamenii săi. Și asta, în condițiile în care s-au depus mai multe candidaturi pe funcții decât cele ale apropiaților săi.

Scandalul de la Botoșani poate scinda organizația

Și la PNL Botoșani este scandal mare. Liberalii nu sunt dispuși să accepte sub nicio formă un președinte care să provină din rândul pedeliștilor. Deși au fost gândite să definitiveze procesul dintre PNL și PDL și să instaureze pacea între cele două tabere, alegerile interne de la Botoșani s-ar putea lăsa cu un final exact opus. Orgoliile vechilor liberali nu pot fi deloc lăsate deoparte. Fostul deputat Verginel Gireadă amenință chiar cu ruperea organizației. Acesta spune că dacă va fi desemnat președinte al organizației un pedelist, el și colegii săi liberali vor părăsi PNL. Fostul parlamentar susține că, pentru cei de la defunctul PDL, singurul refugiu este PNL, și nu doar pentru că acesta este cu adevărat un brand, ci și pentru că nu mai au unde să se regrupeze. Pe lângă declarațiile tranșante, vechii liberali au trecut și la fapte. Aceștia au purtat mai multe negocieri cu conducerea ALDE pentru a trece in corpore în barca politică a lui Călin Popescu Tăriceanu, dacă un pedelist va ajunge să conducă organizația Botoșani. Pentru șefia organizației se luptă senatorul Costel Șoptică, liberal sadea, și deputatul Cristian Achiței, provenit din fostul PDL.

Baze de date dispărute la Bacău

Alegerile interne de sâmbătă din PNL Bacău se pregătesc într-o atmosferă tensionată, cauzată de suspiciuni legate de baza de date a membrilor de partid cu drept de vot. Fostul deputat Viorica Marcu a constatat cu surprindere că nu se mai regăsește în baza de date a municipalei PNL Bacău, alături de cel puțin 440 alte persoane. Marcu figurează doar în baza de date județeană, nu și la municipiu, unde s-a înscris odată cu stabilirea în orașul Bacău. Potrivit unei decizii la nivel național, la alegerile interne din PNL votează numai membrii de partid aflați în baza de date și care și-au plătit cotizațiile. Pentru organizațiile locale, votul este direct, nu prin delegați.

Aboneaza-te la editia printImparte pe FacebookImparte pe TwitterImparte pe Google PlusCumpara editia digitala

Politică

Reacția târzie a României
Scandal diplomatic, parlamentarii în ședință comună

(R.C.) - Publicat acum 37 minute

Cutremur în PSD
Dragnea confirmă ceea ce se vorbește de mai multă vreme pe surse

(R.C.) - Publicat acum o ora si 15 minute

Dragnea, despre fostul președinte al Camerei Deputaților numit de Dragomir drept omul SRI

(R.C.) - Publicat acum 3 ore si 48 minute

Col. SRI Daniel Dragomir confirmă
„Revoluţia presei” a fost organizată de SRI pentru îndepărtarea „elefanţilor” periculoşi pentru Sistem

Ion Spânu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Ziariștii acoperiți, în pericol

Cornel Nistorescu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Fostul colonel SRI, la Comisia parlamentară
Lista lui Dragomir: "Ne-au șocat numele"

Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Avertisment puternic de la tribuna ONU
Trump: Un regim depravat, bandă de criminali!

(I.R.) - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Daniel Dragomir, o nouă reacție la interviu
Provocare pentru Ziare.com și Coldea

Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Și Ceaușescu ar fi invidios pe "capitalismul" lor
Bomba PSD pentru toți angajatorii din România

Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Dragnea, despre fostul președinte al Camerei Deputaților numit de Dragomir drept omul SRI

(R.C.) - Publicat acum 3 ore si 48 minute

Ziariștii acoperiți, în pericol

38 Cornel Nistorescu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Col. SRI Daniel Dragomir confirmă
„Revoluţia presei” a fost organizată de SRI pentru îndepărtarea „elefanţilor” periculoşi pentru Sistem

37 Ion Spânu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Totalitarismul digital

14 Ioan Buduca - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Daniel Dragomir, o nouă reacție la interviu
Provocare pentru Ziare.com și Coldea

14 Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017

Fostul colonel SRI, la Comisia parlamentară
Lista lui Dragomir: "Ne-au șocat numele"

11 Ioana Radu - Publicat Marţi, 19 septembrie 2017