O tradiție în PSD

Bătaie pentru putere și în Primăria Capitalei

Publicat Luni, 19 iunie 2017

Flaviu Butnaru este un polițist local care vrea să ajungă directorul Poliției Locale și Control a Municipiului București. Concursul este organizat de Primăria Capitalei, de nevoie, pe data de 27 iunie 2017, deoarece favoritul primarului general, Ștefan Văsîi, nu mai poate fi ținut prin delegare în fruntea instituției, depășindu-se 6 luni de la numire. Surpriza a venit pe 8 iunie, când secretariatul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei i-a respins dosarul de candidat al lui Butnaru, pentru că nu ar „întruni condițiile cumulative, așa cum se menționează în anunțul publicat pe site-ul PMB“. Butnaru nu a stat mult pe gânduri și a contestat respingerea dosarului. El a fost văzut intrând la Corpul de Control al primarului general, de unde a ieșit cu mai multe hârtii, mai exact, cu contestația pe care i-a scris-o adjunctul Corpului de Control, Silviu Aldea. Hârtiile au fost depuse la Resurse Umane, care trebuie să-i dea un răspuns până pe 20 iunie. Aldea este un personaj ajuns în Primăria Capitalei tot prin filiera PSD, ca și Butnaru și alți șefi din Poliția Locală. Diferă numai găștile din care aceștia fac parte: una pro și alta anti Gabriela Firea. Pe la colțuri și cu jumătate de gură, pesediștii spun că Butnaru a fost încurajat să candideze pentru a fi scos din joc Ștefan Văsîi, care provine din Voluntari, unde a fost succesiv șef la Poliției Locale, director la salubrizare și la operatorul de apă și canal din Voluntari. Prezența unui contracandidat la examen ar face imposibile aranjamentele de culise și nu l-ar lăsa pe Văsîi să copieze. Din cele 5 subiecte de examen, 2 vin de la Administrația Națională a Funcționarilor Publici, alte 3 fiind elaborate în Primăria Capitalei. Candidații trebuie să obțină minimum 70 de puncte pentru a se califica la interviu, cea de-a doua probă a concursului. Bibliografia arată că sunt zeci de legi de memorat, ceea ce „pentru un om la 62 de ani, ca Văsîi, este dificil“, comentează pesediștii. Ei urmăresc ca postul de șef al Poliției Locale să rămână vacant și păstrat pentru altă persoană, indiferent care va fi aceasta.

Ce li se reproșează candidaților

Despre Ștefan Văsîi se știe că este rudă prin alianță cu Nicu Gheară, fata acestuia fiind căsătorită cu un frate al interlopului. În Voluntari, „Văsîi este un personaj controversat, ca urmare a prestațiilor din perioada când era director la Green City, operatorul de salubritate, și la Euro Apavol, firma de apă și canal a Primăriei Voluntari. Lui i se reproșează și activitatea de la Serviciul de Poliție de Intervenție Rapidă, fiind nevoit să părăsească și Ministerul de Interne“, spune Butnaru. Polițistul susține că a încercat de 6 ori să vorbească cu șeful său, dar a primit niște „răspunsuri de mai mare rușinea“. Lui Butnaru i se reproșează comportamentul ușor agresiv, dar este apreciat pentru anchetele pe care le-a făcut, chiar dacă acestea s-au demonstrat a fi reale după 5-6 ani, una fiind legată de traficul cu droguri de la Club Boa. Se mai spune că Butnaru provine din gașca lui Robert Negoiță, deoarece el a lucrat o vreme la Poliția Locală Sector 3.

Sursa degringoladei

Surse din Primăria Capitalei spun că Gabriela Firea se teme să se implice din motive politice. „Corpul de Control îl lucrează pe Văsîi, iar neimplicarea Gabrielei Firea lasă terenul liber, pe care joacă cei mici. Dacă le-ar spune doar să termine cu prostiile, unul nu ar mai mișca în front“, spun angajați ai Primăriei Capitalei. Oamenii speculează și scandalul de la Primăria Capitalei, când cetățenii au forțat ușile să intre în sala de Consiliu General. „Văsîi era alb la față, era vădit depășit de situație“, mai spun oamenii.

Aboneaza-te la editia printImparte pe FacebookImparte pe TwitterImparte pe Google PlusCumpara editia digitala

Actualitate

La judecata Sinodului BOR
Episcopul-scandal, "niciun fel de dovadă"

- Publicat acum 7 minute

"Cea mai gravă revoltă"
Măcel la închisoare

- Publicat acum 35 minute

NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI pentru Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi

- Publicat acum o ora si 28 minute

Lazăr și Kovesi - stat în stat

Cornel Nistorescu - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Firea arată că poate, dacă vrea
Unde a construit primarul general primele parcări din București

Gabriela Dinescu - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Triunghiul de la Austerlitz contra Grupului de la Vișegrad
Strategia austriacă pentru „Noua Europă“

Călin Marchievici - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Documentar Cotidianul
De opt ori pe lângă sfârșitul lumii

Dumitru Constantin - Publicat Miercuri, 16 august 2017

De ce se tem de fapt
Medicii resping "privilegiile" propuse de guvern

(R.C.) - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Anchetă la Abrud
Le-au dispărut banii din cont

(R.C.) - Publicat acum 11 ore si 30 minute

Cu pașapoartele unde nu te-aștepți
MAI anunță unde va fi noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte

Paul Dumitrescu - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Lazăr și Kovesi - stat în stat

25 Cornel Nistorescu - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Documentar Cotidianul
De opt ori pe lângă sfârșitul lumii

5 Dumitru Constantin - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Dosarul prezidențialelor din 2009
Sabia lui Tudorel Toader în disputa Augustin Lazăr - Comisie

4 Ioana Radu - Publicat Miercuri, 16 august 2017

De ce se tem de fapt
Medicii resping "privilegiile" propuse de guvern

4 (R.C.) - Publicat Miercuri, 16 august 2017

Absența creștin-democrației

4 Andrei Marga - Publicat acum 11 ore si 59 minute